Anda Verhoef

De spontane fotograaf

Wie is Anda?

Opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen, waar mijn hart ligt, in een natuurrijke omgeving. Naast mijn werk als fotograaf ben ik actief als verpleegkundige – werk wat ik ook met veel plezier doe.

Ik geniet dagelijks van mijn prachtige gezin, waar humor, muziek, samen koken en gezelligheid centraal staat, en van mijn trouwe hond Balou, die vaak meegaat als ik er met mijn camera op uit trek.

Ik ben vaak creatief bezig met allerlei dingen die ik vind in de natuur: schelpen, stukken dood hout of hout met bijzonder vormen. Daarnaast houd ik ervan om te recyclen en te upcyclen – oude dingen weer een nieuw leven inblazen.

We hopen in het voorjaar van 2022 te verhuizen naar een ecologisch en sociaal woonproject in Walcheren, waar ik hoop en verwacht veel van mijn ideeën te kunnen uitvoeren.

Als er dan nog tijd over blijft kun je me vinden in de sportzaal om te volleyballen of op een padelbaan. Of ik speel een bordspel met vrienden of met mijn gezin.

Mijn ervaringen

Ik ben al meer dan zes jaar actief als gezins- en portretfotograaf. Tijdens mijn opleiding tot fotograaf in de prachtige stad Gent heb ik in heel veel verschillende situaties leren fotograferen: van architectuur tot landschap en van straatfotografie tot stillevens.

Ook vind ik het erg leuk om de natuur in te trekken: aan de Zeeuwse kust, in natuurgebieden en ik ben ook eens met een kapitein op zeehondensafari geweest in de Westerschelde.

Het is erg leuk om te ervaren dat mensen mijn foto’s waarderen en ze een prominente plaats geven in hun huis. Dat is ook mijn doel: mensen blij maken met precies dat beeld wat ze aan de muur willen hangen – dat is voor mij het grootste compliment.

Omdat niet alle foto’s het best tot hun recht komen aan de wand of in een lijstje heb ik me ook toegelegd op alternatieve afdrukvormen: op fleecedekens, vloerkleden of kussens.

Verder kan ik een een bestaande foto een nieuw leven geven: zo heb ik een oude foto van iemands geboortehuis omgetoverd tot een PopArt kunstwerk en heb ik analoge foto’s gedigitaliseerd en geoptimaliseerd. Dat vind ik echt superleuk om te doen: mensen helpen om van die speciale plek of die bijzonder persoon een onvergetelijke herinnering te maken.

Ook heb ik een aantal educatieve shoots mogen doen voor “Natuur & Zo” in opdracht van de Gemeente Terneuzen. Ook maak ik foto’s voor websites, bijvoorbeeld voor Lestetiek (beauty) en Passend Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen.

Mijn favorieten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

20211molenzuidzande

Natuur

Joukje (18 van 55)

Portret

Zwangerschap

Vista di Anda

Chat openen
1
Hallo 👋,
Heb je een vraag of wil je een fotoshoot boeken?